مقالات من

دانلود مقالات

مقالات من

دانلود مقالات

دانلود مقاله ماده رادون با word


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

دانلود مقاله ماده رادون با word دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله ماده رادون با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله ماده رادون با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله ماده رادون با word :

ماده رادون

رادون یکی از عناصر شیمیایی جدول تناوبی است که نماد آن Rn و عدد اتمی آن 86 است. این عنصر از گازهای بی اثر و پرتوزا است که توسط رادیوم به وجود میاید. رادون یکی از سنگین‌ترین گازها بوده و برای سلامتی مضر است. پایدارترین ایزوتوپ آن Rn222 است که نیمه عمرش 38 روز بوده و در پرتودرمانی کاربرد دارد.

ویژگی‌های درخور نگرش
رادون که جزو گازهای بی‌اثر است از گازهای اثیل بوده و یکی از سنگین‌ترین گازها در دمای اتاق است. (سنگین‌ترین گاز تنگستن هگزافلورید WF6 Tungsten Hexafluride است.) رادون در دما و فشار استاندارد یک گاز بی رنگ است ولی با سرما دادن به آن تا زیر درجه انجماد به رنگ سبز فسفری و درخشانی در می‌آید که با کاهش بیشتر دما به رنگ زرد و در نهایت در دمای ذوب به رنگ نارنجی مایل به قرمز تغییر می‌‌یابد. برخی از تجربیات نشان می‌دهند که فلوئور می‌تواند با رادون واکنش دهد و فلوئورید رادون کلاثریت‌های (clathrates) رادون را گزارش کرده‌اند .

تمرکز رادون طبیعی در جو بسیار ناچیز بوده و آبهای طبیعی در تماس با جو همچنان رادون را در عمل تبخیر از دست می‌دهند. بنابر این آبهای زیر زمینی در مقایسه با آبهای سطحی تمرکز بیشتری از رادون 222 را در خود دارند به علاوه مناطق اشباع شده یک خاک معمولاً مقدار بیشتری رادون در برابر مناطق اشباع نشده دارند که این به دلیل کمبود انتشار رادون در جو است.

کاربردها
برخی بیمارستانها با انجام عمل پمپاژ گاز رادون از یک منبع رادیومی و ذخیره آن در لوله‌های بسیار کوچک که سوزن یا دانه نامیده می‌شود رادون تولید می‌کنند که در موارد درمانی کاربرد دارد.
رادون به دلیل از بین رفتن سریعش در هوا در پژوهش‌های آب‌شناسی برای مطالعه در باره چگونگی واکنش‌ها در آبهای زیرزمینی، جویبارها و رودخانه‌ها استفاده می‌شود.

تاریخچه
رادون در سال 1900 توسط فریدریش ارنست دورن (Friedrich Ernst Dorn) که آن را برون‌تابه داریوم (Darium Emanation) نامید کشف شد. در سال 1908 ویلیام رامسی (William Ramsay) و رابرت ویتلا-گری (Robert Whytlaw-Gray) (که آن را نیتون نامید) آن را جدا کرده و چگالی آن را تعیین کردند و فهمیدند که رادون سنگین‌ترین گاز شناخته شده در آن زمان است. این گاز از سال 1923 رادون نامیده شد.

پیدایش
به طور میانگین در هر 1x 10^21 مولوکول هوا یک مولکول رادون وجود دارد. و در هر یک مایل مربع از خاک به عمق 6 اینچ یک گرم رادیوم وجود دارد که به رادون تجزیه شده و مقادیر بسیار ناچیزی از این گاز کشنده را در هوا منتشر می‌کند. رادون همچنین در برخی از چشمه‌های آب گرم نیز یافت می‌شود.

جدول کامل
عمومی
نام, علامت اختصاری, شماره
Radon, Rn, 86
گروه شیمیایی
Noble gases
گروه, تناوب, بلوک
18 (VIIIA), 6 , p
جرم حجمی, سختی
973 kg/m3 (273 K), NA
رنگ

بی‌رنگ
خواص اتمی
وزن اتمی
[222] amu
شعاع اتمی (calc.)
ناآشکار (120) pm
شعاع کووالانسی
145 pm
شعاع وندروالس
ناآشکار
ساختار الکترونی
[Xe]4f14 5d10 6s2 6p6

-e بازای هر سطح انرژی
2, 8, 18, 32, 18, 8
درجه اکسایش (اکسید)
0 (unknown)
ساختار کریستالی
Cubic face centered
خواص فیزیکی
حالت ماده
گاز (غیرمغناطیسی)

نقطه ذوب
202 K (-96 °F)
نقطه جوش
2113 K (-791 °F)
حجم مولی
5050 ×10-6 m3/mol
گرمای تبخیر
164 کیلوژول بر مول

گرما هم جوشی
289 کیلوژول بر مول
فشار بخار
ناآشکار
سرعت صوت
ناآشکار
متفرقه
الکترونگاتیویته

ناآشکار
ظرفیت گرمایی ویژه
94 J/(kg*K)
رسانائی الکتریکی
ناآشکار
زسانائی گرمایی

000364 W/(m*K)
1st پتانسیل یونش
1037 kJ/mol
پایدارترین ایوزتوپها
iso
NA
نیمه عمر
DM
DE MeV
DP
211Rn {syn.}

146 ساعت
اپسیلون
آلفا
2892
5965 211At
211Po
222Rn 100 3824 d
آلفا 5590 218Po

واحدهای SI & STP استفاده شده مگر آنکه ذکر شده باشد.

ایزوتوپها
برای عنصر رادون 20 ایزوتوپ شناخته شده است. پایدارترنی ایزوتوپ رادون، رادون 222 است که محصول فروپاشی (ایزوتوپهای دخترخوانده)رادیوم 226 است که با نیمه عمر 3823 روز ذرات آلفا پرتوزا از خود می‌تاباند. رادیوم 220 حاصل تجزیه توریوم (Thorium) است که تورون نامیده می‌شود که نیمه عمر آن 556 ثانیه است و پرتو آلفا از خود بازمی‌تاباند. رادون 219 از آکتینیوم (Actinium) گرفته شده و آکتینون نامیده می‌شود که تاباننده پرتو آلفا بوده و نیمه عمرش 396 ثانیه است.

هشدارها
رادون یک گاز سرطان زاست. رادون یک ماده پرتوزا است و همیشه باید با احتیاط کامل با آن کار کرد. از آنجا که این عنصر ذرات آلفا از خود می‌تاباند درون‌دمیدن آن بسیار خطرناک است همچنین محصولات تجزیه‌ای آن غباری تشکیل می‌دهد که به راحتی وارد جریان هوا شده و برای همیشه در بافتهای شش میچسبد و در یک قسمت از آن به سختی متمرکز می‌شود. محلهایی که در آنها رادیوم، آکتینیوم و توریوم نگهداری شده‌اند باید به دقت به باد داده شوند تا از انباشتگی آنها جلوگیری شود.

انباشتگی رادون در هوا یکی از خطرات جدی در منابع سرب و اورانیوم است. انباشتگی رادون در خانه‌ها نیز باعث به وجود آمد نگرانیهای زیادی در این رابطه شده است چرا که بسیاری از سرطانهای ریه به دلیل ارتباط با گاز رادون در هر سال گزارش می‌شوند.

Rn
رادون ( Radon ) :

نمایی از عنصر Rn

رادون عنصری گازی بی رنگ و رادیو اکتیویته است که از فرو پاشی رادیم به دست می آید . رادون یکی از سنگینترین گازهاست و برای سلامتی مضر است . پایدارترین ایزوتوپ آن Rn-222 است که نیمه عمر 38 روز دارد و در پرتو درمانی استفاده می شود . هنگامی که زیر نقطه انجماد سرد می شود رنگ فسفری درخشانی دارد که در درجه حرارت پایین تر به زرد تبدیل می شود و در دمای هوا به قرمز و نارنجی تبدیل می شود . این عنصر در سال 1900 توسط Friedrich Ernst کشف گردید .

در سال 1908 Ramsay , Gray این عنصر را توسط تعیین چگالی از گازهای سنگین جداسازی کردند. این عنصر ذاتاً بی اثر است و در جدول تناوبی در گروه گازهای نجیب وجود دارد. از سال 1923 نام این عنصر رادون نهاده شد.

حدود 20 ایزوتوپ از این عنصر شناخته شده است. رادون 220 ناشی از توریوم طبیعی دارای نیمه عمر 556 ثانیه است و اشعه آلفا از خود ساتع می کند. رادون 219 از اکتینیوم گرفته شده است. این ایزوتوپ دارای نیم عمر 396 ثانیه است و از خود اشعه آلفا ساتع می کند. رادون در آب چشمه ها وجود دارد مثل چشمه آبی داغ Arkansas .

میانگین میزان رادون در هوا 1 x 1021 قسمت است. رادون در دمای معمولی گاز بی رنگی است وقتی که دما به زیر صفر می رسد رادون به رنگ فسفری مایل به زرد درخشان در می آید که با پایین آمدن دما رنگ آن قرمز مایل به پرتقالی می شود.
رادون هنوز برای مصارف بیمارستانی مثل سوزن بخیه مورد استفاده قرار می گیرد
قیمت این عنصر حدود 4 دلار در m است.

در موقع استفاده از این عنصر باید دقت لازم را به عمل آورد. باید در آزمایشگاه هنگام استفاده تهویه لازم داشته باشد تا به بدن آسیبی نرسد. توسط پرتوهای رادون آسیب زیادی به ششها می رسد.

عنصر Rn در طبیعت

اثرات رادون بر روی سلامتی :
رادون در محیط زیست به صورت گازی وجود دارد. در نتیجه از راه تنفس وارد بدن انسان می شود. به طور کلی میزان رادون موجود در دیگر بخشهای زیست کره، پایین است اما در محیطهای بسته میزان رادون موجود درهوا اندکی بالاتر است. در خانه، مدرسه و ساختمانها، میزان رادون بیشتر است زیرا رادون از طریق شکافهای موجود وارد خانه می شود.


برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.