دانلود مقاله بررسی تحمل به تنش شوری در ارقام کلزا با استفاده از شاخص های تحمل به تنش شوری در شرایط آزمایشگاه با word دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله بررسی تحمل به تنش شوری در ارقام کلزا با استفاده از شاخص های تحمل به تنش شوری در شرایط آزمایشگاه با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی تحمل به تنش شوری در ارقام کلزا با استفاده از شاخص های تحمل به تنش شوری در شرایط آزمایشگاه با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین همایش الکترونیکی یافته های نوین در محیط زیست و اکوسیستم های کشاورزی
تعداد صفحات: 9
چکیده:
به منظور ارزیابی واکنش ارقام کلزا به تنش شوری آزمایشی در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سال زراعی 92-1391 اجرا شد. آزمایش بصورت فاکتوریل، در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار بود. عامل اول شامل 10 رقم کلزا و عامل دوم شامل تنش شوری در 4 سطح صفر (شاهد)، 8 ،10 و 12 دسی زیمنس بر متر کلرید سدیم بود. نتایج نشان داد که اختلاف ژنوتیپ ها در تمامی صفات معنی دار بود و اختلاف بین سطوح شوری و اثر متقابل رقم و شوری بر تمامی صفات معنی دار بود. بیشترین وزن خشک ریشه چه و وزن خشک ساقه چه در شرایط نرمال برای رقم Hyola50 مشاهده شد. بالاترین میزان شاخص تحمل به تنش (STI) برای صفت وزن خشک ساقه چه (نرمال در مقابل سطح شوری 8 دسیزیمنس) در ارقام اپرا، زرفام، Hyola420، Hyoal432، Hyola4815، Hyola50 و Hyola401 مشاهده شد. از نظر شاخص حساسیت به تنش (SSI)، ارقام مودنا، Hyola401 و زرفام بیشترین تحمل را به تنش شوری را دارا بودند. همچنین بالاترین شاخص میانگین هندسی (GMP) در ارقام Hyola420 و Hyola4815 به دست آمد، برای صفت وزن خشک ریشه چه (نرمال در مقابل سطح شوری 12 دسی زیمنس)، در شرایط نرمال ارقام Hyoal432، Hyola4815، Hyola50 بیشترین و ارقام مودنا، زرفام وHyola401 کمترین وزن خشک ساقه چه را تولید نمودند و در شرایط تنش شوری ارقام Hyola401، Hyola432، Hyola308 و زرفام بیشترین و ارقام اکاپی، مودنا، لیکورد و Hyola4815 کمترین وزن خشک ریشه چه را داشتند. بر اساس شاخص TOL ارقام مودنا، Hyola401، زرفام و اکاپی ارقام مناسب تری بودند.
دانلود مقاله بررسی تاثیر آلودگی فلزات سنگین Zn,Pb,Ni بر تراکم و پراکنش روزنه داران کفزی در رسوبات ساحل جنوبی دریای خزر(حدفاصل محمود آباد تا نوشهر) با word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله بررسی تاثیر آلودگی فلزات سنگین Zn,Pb,Ni بر تراکم و پراکنش روزنه داران کفزی در رسوبات ساحل جنوبی دریای خزر(حدفاصل محمود آباد تا نوشهر) با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی تاثیر آلودگی فلزات سنگین Zn,Pb,Ni بر تراکم و پراکنش روزنه داران کفزی در رسوبات ساحل جنوبی دریای خزر(حدفاصل محمود آباد تا نوشهر) با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
سال انتشار: 1393
محل انتشار: دومین همایش ملی و تخصصی پژوهشهای محیط زیست ایران
تعداد صفحات: 11
چکیده:
این تحقیق به منظور بررسی و تاثیرفلزات سنگین روی سرب و نیکل برتراکم و پراکنش روزنه داران کفزی دررسوبات ساحل جنوبی دریای خزرمحمودآباد تانوشهر و تعیین ارتباط آنان با دانه بندی رسوبات بستر وفاکتورهای محیطی آب نزدیک بستر شامل عمق درجه حرارت اکسیژن محلول شوری ، پی – اچ و هدایت الکتریکی با استفاده ازروشهای آزمایشگاهی سنجیده شد نمونهه برداری درفصل بهار سال 1391 از5ترانسکت دراعمال 5و10و15و20متری صورت گرفت میانگین غلظت فلزات برحسب ppb برای فلز روی 102135 سرب 6256ونیکل 6037 محاسبه گردید که ازروند Zn>Pb>Ni برخورداربودند نتایج بدست امده با استاندارد کیفیت رسوبات آمریکا noaa1999 و محیط زیست کاناداISQG مقایسه شد باتوجه به نتایج بدست آمده روزنه داران کفزی درتمامی ایستگاههای موردمطالعه مشاهده شدند و گونه Ammonia beccari گونه غالب درتمامی ایستگاه های نمونه برداری بود نتایج حاصل ازهمبستگی پیرسون نشان داد که فاکتورهای محیطی مانند شوری اکسیژن محلول درجه حرارت ماده آلی کل و فلزات سنگین میتوانددرتغییرتراکم و فراوانی روزنه داران کفزی موثر باشد
دانلود مقاله Improvement of drying process of agricultural grains using inert particles Case study: corn grains با word دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله Improvement of drying process of agricultural grains using inert particles Case study: corn grains با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله Improvement of drying process of agricultural grains using inert particles Case study: corn grains با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
سال انتشار: 1393
محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
تعداد صفحات: 6
چکیده:
Drying process of agricultural grains consumes immense amount of energy. In this research, effect of usage of inert particles was investigated in grain drying process theoretically. Inert particles intensify heat flux in to the grains and thereafter drying rate of them would be boosted. In this work, corn grain was selected as a case study. Three levels of drying air temperature, three levels of drying air velocity and four different numbers of inert particles were adopted to evaluate mean temperature of the corn grain during drying. The results showed that the mean temperature of the grain in different drying methods indicate significant differences. Variations of effective moisture diffusion coefficient were also investigated in different drying conditions. Results showed that this vital drying coefficient would be increased using the inert materials
دانلود مقاله شناسایی ذخایر ژنتیکی یونجه های یکساله استان فارس به منظور استفاد در سیستم تناوب تعقیبی با word دارای 1 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله شناسایی ذخایر ژنتیکی یونجه های یکساله استان فارس به منظور استفاد در سیستم تناوب تعقیبی با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله شناسایی ذخایر ژنتیکی یونجه های یکساله استان فارس به منظور استفاد در سیستم تناوب تعقیبی با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
سال انتشار: 1381
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
تعداد صفحات: 1
چکیده:
یکی از محصولات زراعی مادها یا ایرانیان قدیم گرفته شده است زادگاه اصلی یونجه ایران و کشور هایه مجوان آن می باشد همچنین این گیاهی در مناطق حازه ای مدیترانه اروپا شمال و جنوب آفریقا غرب آسیا و آسیای مرکز پراکنش دارد.
دانلود مقاله تاریخچه و مبدا زیره سبز با word دارای 48 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله تاریخچه و مبدا زیره سبز با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله تاریخچه و مبدا زیره سبز با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
مقدمه
انسانها علاوه بر تأمین مواد غذایی بسیاری از نیازهای روزمره زندگی خود را از گیاهان تأمین می کنند. شاید بتوان گفت که نقش گیاهان در تأمین اینگونه نیازهای جامعه انسانی، کمتر از نقش آنها در تأمین محصولات غذایی نیست.
از جمله این مواد کاغذ، پلاستیک، چسب، داروهای گیاهی و نوشیدنی هایی مثل چای و کاکائوست که گیاهان مختلفی را ما در تهیه و تولید این مواد استفاده می کنیم.
آنچه که در انتخاب گیاهان زراعی جهت کشت در یک منطقه اهمیت دارد سازگاری با عوامل محیطی و با صرفه بودن از نظر اقتصادی می باشد که باعث می شود که یک گیاه زراعی در یک منطقه مورد کشت کار قرار گیرد.
زیره سبز بعنوان گیاهی ارزشمند از نظر دارویی دارای ویژگیهای است که جایگاه آنرا در الگوی کشت مناطق خاصی از کشورمان تثبیت نموده است. مهمترین این ویژگیها عبارتند از:
1) فصل رشد نسبتاً کوتاه زیره سبز (100 تا 120 روز) باعث می شود پس از برداشت محصول زمین را زیر کشت محصولاتی نظیر ذرت علوفه ای، سویا، هویج، ارزن، کنجد و برد و یا اقدامات اصلاحی روی خاک انجام داد.
2) زیره سبز نیاز آبی کمی دارد. علاوه بر آن، قسمت عمده آب مورد نیاز خود را از نزولات جوی تأمین می کند.
3) فصل کاری زیره سبز در مناطق کشت با فصل کاری محصولات دیگر تلاقی نداشته و تعادلی در توزیع زمانی کار زارعین و ماشین آلات کشاورزی ایجاد می کند.
4) زیره سبز در مقایسه با سایر محصولات زراعی از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار است، خصوصاً در مناطقی که آب عامل محدود کننده است.
5) از آنجا که زیره سبز گیاهی صادراتی است، قیمت آن کمتر دچار نوسانات شده و موجب اطمینان خاطر کشاورز از فروش محصول خود به قیمت مناسب می شود. (م 9)
حال با توجه به این ویژگیها در این پایان نامه به تحقیق و جمع آوری اطلاعات در مورد این گیاه ارزشمند پرداخته ایم.
فصل اول: تاریخچه و مبدأ زیره سبز
زیره سبز بعنوان یک گیاه دارویی و ادویه ای از روزگاران کهن مورد استفاده قرار می گرفته بطوریکه در کتاب مقدس Ebers Papyrus (1550 قبل از میلاد) به شناخت بذر زیره اشاره شده است. (م 1)
در مبدأ جغرافیایی زیره سبز اختلاف نظر وجود دار د. بعضی آنرا بومی مناطق جنوبی مدیترانه و عده ای بومی ناحیه علیای مصر و سواحل نیل می دانند. (م 9)
قدیمی ترین اثری که از زیره سبز در تاریخ بدست آمده مصرف آنرا به 5000 سال قبل می برد که مصریان برای مومیایی فراعنه از آن به همراه بادیان و مرزنجوش استفاده می کردند. از زیره درپاپیروس ها به عنوان یک ضد تشنج، ملین، مسکن و محرک نامبرده و در طب سنتی هند محرک و مفید برای اسهال و ورم روده بکار برده می شده است. (م 9)
نظر به قدمت و وسعت کشت و تنوع نمونه های وحشی زیره سبز بخصوص گونه Cuminum Setifolium در ایران، این احتمال تقویت می شود که منشاء تکامل و اهلی شدن این گیاه غلات ایران باشد.
در ایران نمونه های نیمه وحشی این گیاه از سبزوار، سرخس و صالح اباد، سرخه سمنان، گرمسار، غرب کاشمر، بین خواف و تایباد، سرخس و دریاچه بزنگان و جنوب تربت حیدریه گزارش گردیده است.
فصل دوم: گیاه شناسی زیره سبز
برای آشنایی بیشتر با زیره سبز ابتدا گیاه شناسی تیره جعفری که زیره سبز متعلق به این خانواده است بررسی کرده و سپس جنس زیره و بویژه زیره سبز را مورد بحث قرار می دهیم.
2-1 تیره جعفری Apiaceae=Umbellifereae
تیره جعفری از نظر داشتن گیاهان دارویی و تغذیه ای اهمیت زیادی دارد. پودر یا دانه بسیاری از گیاهان این خانواده را بعنوان ادویه و بصورت افزودنی وارد غذاها می کنند و یا به شکلهای مختلف مثلاً ضد نفخ، مقوی معده، اشتها آور و ; بکار می برند (م 2)
گیاهان تیره جعفری گیاهانی هستند یکساله، دو ساله یا چند ساله، بندرت بوته ای یا درختچه ای، که در حالت درختچه ای با چوب نرم و گاهی نیز با رشد غیرطبیعی چوب پین همراه می باشند. در اغلب گیاهان خانواده ساقه شیاردار بوده و دارای بافت کلانشیم محیطی کاملاً توسعه یافته است.
برگها متناوب، بندرت متقابل یا فراهم، ساده با مرکب بصورت پری، پنجه ای، سه تایی و یا رشته ای. گل آذین از نوع محدود و به صورت چتر مرکب و گاهی بصورت چتر ساده است.
گلها کوچک، منظم، گاهی نامنظم و جز مادگی 5 قسمتی (Pentanerous) بالایی و دوجنسی یا یک جنسی است. به ندرت ممکن است گیاه دوپایه (Dioecious) باشد. پرچمها متناوب با گلبرگها و معمولاً 5 عدد هستند که بوسیله میله های مجزا برروی دیسکی شهددار قرار دارند.
پرچمها معمولاً زودتر از مادگی می رسند (Rrotendri) و همین مورد سبب گرده افشانی غیرمستقیم می باشد. مادگی معمولاً شامل 2 برچه پیوسته است که از تخمدانی 2 خانه و یا پایینی می دهند.
میوه 2 فندقه شیروکارپ (Schizocarp) است که هر قسمت را مری کارپ می گویند. میوه های شیزوکارپ صاف یا شیاردار بوده و گاهی توسط کرک، فلس و یا خار پوشیده شده اند.
(منایع 7 و 2 و 9)
تیره جعفری را می توان به زیرتیره های زیر تقسیم بندی کرد.
زیرتیره جعفری (Apiodeue)، سانی کولوتئیده (Saniculoideau) آرالیوئیده (Araliodeae)
آنچه بطور سنتی در تیره جعفری جای می گیرد به مفهوم ویژه شامل گونه های علفی با دو برچه است که از پهلو پهن شده و شیزوکارپ دارند، د ارای کاپوفور بوده و مجرای ترشحی آنها دارای روغنهای فرار است. (م 7 م 1 م 2)
2-2 جنس زیره سبز Cuminum
گیاهانی هستند یکساله، معطر، بدون کرک (جز میوه)، ساقه علفی با انشعابات 2 تایی و گاهی 3 تایی که ارتفاع آن 10 تا 50 سانتی متر است.
برگها متناوب، دارای انشعابات دو بار سه قسمتی و رشته ای شکل اند. گل آذین از نوع چتر مرکب می باشد. کاسبرگها و گلبرگها هرکدام 5 عدد است و به تخمدان گل متصل می شونمد، پرچمها 5 عدد می باشند که به قسمت داخل باز می شوند، مادگی شامل 2 برچه پیوسته است که تشکیل تخمدانی دوخانه و پایینی را می دهد، میوه دوکی شکل بوده و در دو سر باریک می شود و از نوع دوفندقه شیزوکارپ است که شامل دو مریکارپ می باشد، پریکارپ میوه تانن زیادی داشته و بر اثر املاح آهن رنگین می شود، رنگ میوه زرد یا خرمایی مایل به خاکستری است. (م 1 و 2 و 7)
2-3 زیره سبز Cuminum Cyminum (14= n2)
گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بر حسب شرایط محیطی 10 تا 5 Cm متغیر است نام انگلیسی آن Cumin و در عربی به آن کمون می گویند. در برخی مناطق خراسان این گیاه کراویه نامیده می شود.
ریشه آن دراز، باریک و سفید است و ساقه آن علفی، راست، منشعب با تقسیمات دوتایی و به ندرت سه تایی است که این انشعابها در نهایت به گل آذین چتر مرکب ختم می شود.
رنگ برگها تیره و ظاهر آن شفاف و بی کرک است برگها رشته ای شکل و فاقد گوشوارک نیز می باشد. زیره سبز گیاهی عمدتاً خود گشن و دگر گشنی آن 2 تا 3 درصد می باشد (و گرده افشانی آن عمدتاً توسط باد صورت می گیرد تا حشرات). گلها کوچک و به رنگهای سفید، قرمز صورتی و یا بنفش دیده می شود. کاسه گل شامل 5 کاسبرگ جدا نوک تیز و سبز و جام گل از 5 گلبرگ آزاد تشکیل شده است. تعداد پرچمها 5 عدد بوده و تخمدان آن 2 برچه ای است که نهایتاً تولید میوه 2 فندقه شیزوکارپی می کند که بصورت دو بذر به هم چسبیده می باشد. میوه ز یره سبز بطول 5 تا 6 mm قطر آن 5/1 تا 2 mm، کشیده و دوکی شکل است که در دو طرف باریک می شود. میوه بسیار معطر و پوشیده از تارهای خشن است.
رنگ بذر از سبز تا قهوه ای تغییر می کند. بذر سالم و رسیده زرد است ولی هرچه از عمر آن بگذرد رنگ آن تیره تر می گردد و وزن هزار دانه حدود 3 گرم می باشد.
بذر این گیاه قسمت مهم مورد استفاده این گیاه می باشد، میوه شامل (7%) روغن، (13%) رزین (5/2 تا 4%) اسانس و آلورون است. بوی مخصوص اسانس و میوه گیاه مربوط به کومینول است. (م 1 و 2 و 5 و 7 و 9)
فصل سوم: زیره سبز و نیازهای آن برای رشد و نمو
3-1 محیط رشد زیره سبز
با توجه به منشاء اصلی شدن زیره سبز مناسبترین منطقه رشد برای آن منطقه معتدله می باشد مناسبترین محدوده دمایی مورد نیاز این گیاه 26-9 درجه سانتی گراد است که این دما در اکثر مناطق زیره کاری در ماههای آخر زمستان و اوایل بهار تأمین می گردد.
در کشور ما نیازهای محیطی زیره سبز در اکثر مناطق کشور قابل تأمین است و شاید عامل محدود کننده زراعت آن رطوبت نسبی بالا در مناطق شمالی کشور باشد به این دلیل است که زیره سبز مورد حمله چندین قارچ قرار می گیرد و محدود شدن زراعت زیره سبز به حاشیه کویر نظیر استانهای خراسان، اصفهان و کرمان نیز شاید به همین دلیل باشد (م 2 و 7)
3-1-1 نیازهای حرارتی زیره سبز
دمای آب و هوای مدیترانه یا برای رشد و نمو زیره سبز مناسبتر است. تجربیات نشان می دهد که بذر زیره سبز در دماهای نزدیک به صفر درجه جوانه نمی زند.
حداقل دمای رشد زیره سبز 9 درجه و حداکثر آن 26 درجه سانتی گراد اعلام کرده اند و در مورد حداکثر دمای قابل تحمل گیاه گزارشی موجود نمی باشد.
در تستهای تعیین قوه نامیه محدود حرارتی 20-30 درجه سانتی گراد برای زیره سبز پیشنهاد شده (م 2 و 7)
3-1-2 نیازهای رطوبتی زیره سبز
مطالعه مناطق کاشت و زیستگاههای طبیعی این گیاه بیانگر این است که رطوبت نسبی بالا مناسب رشد گیاه نمی باشد. رطوبت نسبی بالا موجب ابتلای زیره به دو بیماری بلایت آلتراناریایی و بوته میری می شود. (م 2 و 7)
3-1-3 خاک مناسب زیره سبز
گیاهچه زیره سبز بسیار ظریف و ضعیف است، سبز شدن آن در خاکهای سنگین خصوصاً در صورت تشکیل سله در لایه سطحی خاک بسیار مشکل می باشد.
لذا خاکهای شنی – لومی برای زراعت زیره سبز پیشنها می گردد، همچنین وجود تهویه کافی و اکسیژن فراوان خاک برای زراعت موفق این گیاه توصیه می گردد و PH خاکها نیز باید در محدوده 3/8-5/4 باشد.
3-1-4 نیاز نوری زیره سبز
زیره سبز بدلیل دارا بودن برگهای رشته ای، در صد کمی از نور رسیده به سطح زمین را دریافت می کند. لذا بحث سایه اندازی و رقابت بر سر جذب نور در این گیاه منتفی است، روزهای آفتابی و خشک شرایط مطلوبی را بریا فرار گیاه از ابتلا به بیماریهای قارچی فراهم می کنند.
3-2 اجزای عملکرد زیره سبز
اجزای عملکرد زیره سبز عبارتند از تعداد بوته در واحد سطح، تعداد دانه در بوته و وزن دانه است با توجه به حساس بودن زیره سبز به عمق کاشت و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک، ایجاد تراکم مطلوب در این گیاه از اهمیت ویژه یا برخوردار است. پس از تعداد بوته تعداد چتر در بوته در درجه اهمیت بعدی قرار دارد که حدوداً از 1/16 تا 1/55 در گزارشهای مختلف فرق می کند. متوسط تعداد دانه در چتر نیز 11 عدد ذکر شده که این عدد به عوامل مختلف زراعی وابسته است و بسته به شرایط تغییر می کند.
وزن دانه آخرین جزء عملکرد است که تابعیت آن از عوامل ژنتیکی بیشتر از عوامل محیطی است. وزن هزار دانه زیره سبز در گزارشهای مختلف در حدود 04/3 تا 20/5 گرم ذکر شده است.
3-2-1 عملکرد دانه زیره سبز
پتانسیل عملکرد دانه زیره سبز از طریق تعداد بوته در واحد سطح، تعداد چتر در بوته، تعداد دانه در چتر و وزن دانه تعیین می شود.
چنانچه حداکثر اعداد گزارش شده از هر یک از اجزای فوق را در نظر گرفته و در هم ضرب کنیم. عملکرد دانه بیش از 2000kg در هکتار نخواهد شد.
بیشترین عملکرد گزارش شده به میزان 1800kg در شرایط 4 بار آبیاری در اصفهان بوده است. در بقیه گزارشات عملکرد کمتر از 1000kg در هکتار گزارش شده.
3-3 مراحل نمو زیره سبز
نمو عبارت از وقوع تغییرات موروفولوژیکی، فیزیولوژیکی و فنولوژیکی است که در طول فصل رویش گیاه باعث عبور از یک مرحله رشدی و ورود به مرحله بعدی می گردد.
این مراحل از جوانه زنی شروع و به رسیدن دانه روی گیاه مادری خاتمه می یابد.
مراحل قابل تشخیص در طول نمو زیره سبز شامل جوانه زنی، سبز شدن گیاهچه، ظهور برگ واقعی، تولید انشعابات یا بریدگی های برگ، شاخه دهی تشکیل چتر، تشکیل چترکها، ظهور گلها، گرده افشانی، پر شدن دانه و رسیدگی می باشد که این دوره حدوداً 100 تا 170 روز طول می کشد (م 2 و 7 و 6)
3-4 واکنش زیره سبز به تنشهای محیطی
3-4-1 اثر تنش کم آبی بر مولفه های عملکرد بذر در زیره سبز
در مورد این اثر به تحقیقی که در این زمینه انجام شده اشاره می کنیم:
در این مطالعه اثر تنش کم آبی بر تولید گیاه زیره سبز مورد بررسی قرار گرفت.
تیمارهای اعمال شده شامل رطوبتهای در حدود FC3/2 و FC3/1 بودند. ویژگیهای مورد بررسی عبارت از عملکرد بذر، وزن هزار دانه، تعداد چتر در بوته، وزن اندام هوایی، وزن شیر و نسبت وزن هوایی به ریشه بودند.
این آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار اجرا شده است.
مکان تحقیق مزرعه گیاهان داروئی مجتمع تحقیقاتی البرز بود. (این مجتمع در جنوب شرقی شهر کرج در عرض جغرافیایی 35 درجه و 48 دقیقه شمالی و 51 دقیقه شرقی، در ارتفاع 1320 متری از سطح دریا قرار گرفته است). متوسط بارندگی در منطقه 230mm، حداقل و حداکثر درجه حرارت به ترتیب 20- و 38 درجه سانتیگراد می باشد خاک مزرعه تحت آزمایش دارای بافت لومی – شنی و ظرفیت زراعی 17% بود.
بذور مورد استفاده از مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان خراسان تهیه گردید، قوه نامیه بذور 90% و وزن هزار دانه 2/2 تا 8/2 گرم بود.
زمین مزرعه بعد از آماده سازی بصورت کرتهایی با ابعاد 5/2×5 متر درآمد و در داخل آن جوی پشته هایی با فاصله 30Cm ایجاد گردید.
برای تعیین حد FC و FC3/2 و FC3/1 با توجه به نتایج آزمایش خاک، بعد از اولین آبیاری کامل، هر روز از 3 نقطه مختلف کرت نمونه از اعماق مختلف، از کنار پشته ها معادل منطقه ریشه برداشته و در آون با 105 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت قرار داده شد.
سپس نمونه ها توزین گردید و درصد رطوبت هر نمونه محاسبه شد. به محض رسیدن میزان رطوبت در حد تیمار مورد نظر آبیاری در کرت مربوطه انجام گرفت و این عمل تا کامل شدن دوره رشد گیاه انجام گرفت. پس از رسیدن کامل، بوته ها همراه با ریشه با دقت برداشت هر بوته جداگانه در پاکت قرار داده شد و ویژگیهای مورد نظر اندازه گیری و یادداشت گردید.