دانلود مقاله بررسی مقایسه ای اثرات دیابت نوع 1 و نوع 2 بر یادگیری و حافظه در رت های نر نژاد ویستار با word دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله بررسی مقایسه ای اثرات دیابت نوع 1 و نوع 2 بر یادگیری و حافظه در رت های نر نژاد ویستار با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بررسی مقایسه ای اثرات دیابت نوع 1 و نوع 2 بر یادگیری و حافظه در رت های نر نژاد ویستار با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
دانلود مقاله بررسی مقایسه ای اثرات دیابت نوع 1 و نوع 2 بر یادگیری و حافظه در رت های نر نژاد ویستار با word که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در آذر و دی 1389 در مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران) از صفحه 130 تا 139 منتشر شده است.
نام: بررسی مقایسه ای اثرات دیابت نوع 1 و نوع 2 بر یادگیری و حافظه در رت های نر نژاد ویستار
این مقاله دارای 10 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله دیابت
مقاله یادگیری و حافظه
مقاله ماز آبی موریس
مقاله شاتل باکس
مقاله رت
چکیده و خلاصهای از مقاله:
مقدمه: نوروپاتی مرکزی یکی از رایج ترین عوارض دیابت است که منجر به اختلال در عملکردهای شناختی از قبیل یادگیری و حافظه می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی همزمان و مقایسه ای اثرات دیابت نوع 1 و نوع 2 بر یادگیری، حافظه فضایی و حافظه احترازی در رت است.
روش ها: 21 رت نر نژاد ویستار به سه گروه کنترل، دیابتی نوع 1 و دیابتی نوع 2 تقسیم شدند. القای دیابت نوع 1 با تزریق داخل صفاقی استرپتوزتوسین با دوز 60mg/kg وزن بدن و القای دیابت نوع 2 با تجویز خوراکی فروکتوز 10% در آب آشامیدنی به مدت 8 هفته انجام شد. 6 هفته پس از تایید دیابت یادگیری و حافظه فضایی رت ها به وسیله آزمون ماز آبی موریس و حافظه احترازی با آزمون شاتل باکس بررسی شد.
یافته ها: در آزمون ماز آبی در مقایسه با گروه کنترل گروه دیابتی نوع1 افزایش معنی دار (P<0.01) در مسافت طی شده و زمان رسیدن به سکو نشان داد در حالی که این افزایش در گروه دیابتی نوع 2 معنی دار نبود. در آزمون شاتل باکس نیز در رت های دیابتی در مقایسه با گروه کنترل تاخیر در زمان ورود به محفظه تاریک بطور معنی داری (P<0.01) کاهش یافت.
نتیجه گیری: در هر دو نوع دیابت حافظه احترازی آسیب می بیند در حالی که در رابطه با حافظه فضایی این آسیب در دیابت نوع 1 بارزتر است. در عین حال ممکن است آسیب حافظه فضایی در دیابت نوع 2 وابسته به دوره ابتلای به بیماری و سن باشد.