دانلود مقاله مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس ریشه و اندام هوایی گیاهChaerophyllum macropodum L. با word دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس ریشه و اندام هوایی گیاهChaerophyllum macropodum L. با word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس ریشه و اندام هوایی گیاهChaerophyllum macropodum L. با word،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
مقدمه
گونه گیـاهی Chaerophyllum macropodum کـه در
زبان فارسی جعفری فرنگی کوهستانی نامیده میشود یکی از گونـــههـــای معطـــر از جـــنس جعفـــری فرنگـــی
(Chaerophyllum) از خـانواده چتریـان (Umbelliferae)
میباشد. جنس مذکور در ایران دارای هشت گونـه اسـت که بجز یکی، بقیه چند ساله بوده و در مراتع و ارتفاعـات کوهستانی و تقریباً در سراسـر ایـران بجـز منـاطق گـرم و مرطوب جنوبی، گسترش دارند (مظفریـان، .(1375 گونـه مورد نظر، گیاهی است پایا و دو ساله، علفی سبز به ارتفاع
45-160 سانتیمتر، دارای سـاقه منفـرد، بلنـد، ایسـتاده و استوانهای، در بخش فوقانی دارای انشعابهای دیهیمی.
برگها پهن دراز بـا ابعـاد 14-40×11-34 سـانتیمتـر، کرکینه پوش، متمایل به خاکستری و سفید، بسیار بریـده و منقسم، با 4-6 بار تقسیمات شانهای عمیق، با قطعات تخم مرغی- پهـن دراز، فشـرده و کوچـک. گلهـای آن سـفید، گلبرگهای خارجی بزرگ و شـعاعی و کـم و بـیش قلبـی شکل، مجتمع در گلآذین چتری مرکـب شـامل پرتوهـای بلند و چترک، فاقد پرتـو مرکـزی، دمگـل دارای 2/5-16
سانتیمتر طول، با 4-8 پرتو به طول 9 سانتیمتر، پرتوهای میوهدار محکم، همقد یا نا همقد، براکتههای چترک معدود
(5-6)، مژکدار به طول 2-5/5 میلیمتر، دمگلهـای فرعـی
3-7 عدد، که میوهدارها گسـترده و بـهصـورت سـتارهای، همقد یا بلندتر از میـوه، میـوه بـا بزرگـی 12-35×1/5-2
میلیمتر، استوانهای- خطی، با دنده و پرههای کنـد؛ خامـه به طول 1/5-2/5 میلیمتر، برگشـته. موسـم گـلدهـی آن ماههای خرداد و تیر میباشد (قهرمان، .(1374
با توجه به اهمیت و کاربرد اسانسها در صنایع مختلف، مانند صنایع دارویی، غذایی، شیمیایی، بهداشـتی-آرایشـی
و; مطالعـه و بررسـی آنهـا مـورد عنایـت کارشناسـان و محققان در سراسر جهان قرار گرفته است. بر این اسـاس، بررسیهایی نیز بر روی ترکیبهــایسانسی گونههای مختلف جنس جعفری فرنگی انجام گرفته است. جنس یادشده بـه دلیل داشـتن ترکیبهـای اسانسـی بـا ارزش از یـک سـو و ترکیبهای متابولیـت ثانویـه از سـوی دیگـر، مـورد توجـه خاص پژوهشگران میباشد.
پژوهشگران کشور لهستان، ترکیبهای آلفا-پینن -0/02) (%2/2، لیمـــونن (%3/6-1/1)، ســـینئول (%2/9-0/02)،
فنچون (%0/88-0/13)، ترپینئول (%3/79-0/64) و اوژنول
(%18/8-16/3) را بــه عنــوان ترکیبهــای عمــده بــرای اسانســهای حاصــل از بخشــهای مختلــف زیــر گونــه
رویش یافتـه
در لهستان گزارش نمودهانـد ( Kudrzyck-Bieloszabska
.(& Glowniak, 1970
همچنین در یک تحقیق دیگـر، پژوهشـگران لهسـتانی، ترکیبهای موجود در روغن اسانسی بخشهای مختلف گونه C. hirsutum را گـزارش نمودنـد و آلفـا-فنچیـل اسـتات
(%50/0)، اوژنــول (%22/5-2/8) و 1و-8ســینئول -3/9) (%21/0 را بــهعنــوان مــواد غالــب معرفــی نمــودهانــد
.(Kudrzyck-Bieloszabska & Glowniak, 1976)
ترکیبهای شیمیایی موجـود در روغـن اسانسـی گونـه C . reflexum از کشـور پاکسـتان گـزارش شـده و در آن ترکیبهـــای هیدروکســـی میریســـتیک اســـید (%27/4)،
میریستیسین (%17/3)، پارا- سیمن (%8/6)، آلفا-ترپینئول
(%4/1)، گامــا-تــرپینن (%3/1)، 1و-8ســینئول (%2/5) و
سانتن (%1/2) بهعنوان ترکیبهای اصلی شناسایی شـدهانـد
.(Ashraf et al., 1979) روغن اسانسی میوه، ساقه و برگ گونه C. hirsutum توسط محققان آلمـانی تجزیـه شـده و
C. azoricum Trel.
Vajis et
642 مقایسه ترکیبهای شیمیایی اسانس ریشه;
شامل بتا-پینن، به میزان %25 در میـوه و سـابینن در سـاقه بـه مقـدار %58/2 و در بـرگ بـه مقـدار %25/9 بـهعنـوان ترکیبهای عمده شناخته شدهاند. همچنین آکورنـونB– در اسانس میوه گونـه مـذکور (%18) و در برگهـای آن (%9)
یافت شده است .(Kubeczka et al., 1989)
در کشـــور یونـــان، اســـانس یـــک زیـــر گونـــه از C. bulbosum توسط محققان تجزیه و ترکیبهای اسانسـی آن گزارش شده اسـت. در ایـن نمونـه، سسـکویی ترپنهـا
(%20/9) و آلکانهــا (%14/2) تعیــین شــدهانــد. ترکیبهــای شیمیایی عمده در اسانس این گیاه، آپیول ( (%37/1، 3 و7
و -11تـری متیـل- 1 و 5 و-10 دو دکـا تـری ان–3 ال
(%8/5)، لینالول (%7/7)، میریستیسـین (%6/9) و اوژنـول
(%5/8) بودهاند .(Kokkalou & Stefanou, 1989)
در کشــور آذربایجــان، اســانس دو گونــه از جــنس Chaerophyllum به شرح زیر تجزیه و شناسایی شدهاند:
اولین گونه، C. bulbosum L. که در اسـانس انـدامهای هوایی آن، 18 ترکیب شناسایی شد که تنها %32 کل روغن اسانسی را تشکیل میداد. در میان آنهـا لینـالول بـا %18/3
بیشــترین مقــدار را بــه خــود اختصــاص داده اســت
.(Mamedova & Akhmedova, 1991)
دومین گونه، عبارت بـود از C. macrospermum کـه اسانس گلها و اسانس برگ- ساقه مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفتند. نتیجه این تحقیق، شناسایی 33 ترکیب (%39)
از کل ترکیبهای تشکیلدهنده اسـانس گلهـا و 28 ترکیـب
(%41) از کل ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس بـرگ- سـاقه بوده است. ترکیبهای عمده موجود در اسـانس گلهـا، 1 و -8سینئول (%7/2)، لینالول (%6/7)، دلتا–3کـارن (%4/4)،